TEREPRENDEZÉS

Budapest | Pest megye

Kérjen egy gyors ajánlatot és már kezdhetjük is a munkát.

Whatsapp

+36 70 886 2299

Tereprendezés Budapesten és Pest megyében

Az eltelt húsz évben számos Pest megyei településen is végeztünk már tereprendezési munkálatokat, így bátran hívhat minket akár Zsámbékból is! Az eltelt évek egy jól összeszokott csapatot eredményeztek, amelynek köszönhetően cégünk gördülékenyen elvégez bármilyen földmunkát. Szakembereink bárhol megszelídítik Bobcat gépeinket, óvatosan, precízen ám gyorsan dolgozva akármilyen típusú talajon.

Nézzük meg, hogy mit is jelent a tereprendezés!

A tereprendezés kifejezés leginkább az építőiparban dolgozók körében használatos. A fogalom önmagában arra a munkafolyamatra vonatkozik, amikor az elkészült tervek alapján az építészek elkezdik az építkezéshez szükséges átalakításokat. Egyszerűbben mondva: „átrendezik a terepet”. Ilyen átalakítás lehet egy kert építését megelőző munkafolyamat, amely során elkészül pl. egy kerti tó medve, vagy véglegesítődnek a tervezett domboldalak, esetleg helyükre kerülnek a tereptárgyak. A tereprendezés során a termőföldet is kicserélhetik, de előfordulhat, hogy utánpótolják, esetleg eltávolítják a nem kívánt földmennyiséget.

Mit kell tennünk a tereprendezés előtt?

TERVEZNÜNK. Mint minden földmunka esetén, a tereprendezés is az elképzelések papírra vetésével, és számításokkal kezdődik. Szeretnénk egy tavat a kertünkbe? Tudjuk már mire használnánk a gyepet? Szeretnénk valamilyen különleges tevékenységet végezni a kertünkben, pl. kenyeret sütni a kerti kemencében? Amikor ezen a folyamaton túljutottunk, hívhatjuk azokat a szakembereket, akik a konkrét terepmunkát elvégzik.

Milyen költségekkel kell számolni a tereprendezés során?

A tereprendezés költségeit számos tényező befolyásolja, így minden ár személyre szabott. Az ár a terület méretétől függ, de ugyanakkor befolyásolja az is, hogy milyen növényzet van rajta, sík terepen helyezkedik el vagy hegyen, milyen a talaj fajtája (homoktalaj, sziklás talaj, erősen kötött talaj), és milyen a megközelíthetősége.

Fontos tudni azonban, hogy ez a munkálat az egyik legköltséghatékonyabb munka, mivel rövid időn belől elvégezhető annak köszönhetően, hogy 1. azonnal elkezdjük a munkálatokat, 2. Bobcat gépeink nagyon könnyedén megbirkóznak a fent említett talajtípusok bármelyikével. Magánkertek esetén a munka teljes ideje akár 1 nap is lehet!

A tereprendezés lépései

A terület felmérése

A munkaterületet pontos felmérésekkel kell meghatározni, hogy ezek segítségével a földmunkát végző szakemberek megállapíthassák melyek a munkához szükséges gépek, eszközök. A felmérés segít abban, hogy meghatározzuk a munka időtartamát, de ilyenkor derül ki, hogy szükséges-e extra földet hordani a helyszínre, vagy egy felesleggel számolhatunk, amelynek meg kell oldanunk az elszállítását.

Növényzet kitermelése, épületek lebontása

A második lépésben kezdődik meg a tényleges tereprendezés. Ekkor a Bobcat gépek segítségével a növényzetet gyökereit ássuk ki, azaz kitermeljük a fákat, bokrokat. Ezt követik az épületek, amennyiben azok is találhatóak az adott területen. A bontási munkálatok után elszállításra kerülnek a törmelékek. Ha megtisztítottuk a terepet a törmelékektől, az épületek alapjának kiásása és azok elhordása következik – ez jelentős extra földigénnyel jár főként a mély betonalapok esetében.

A kitermelt föld elszállítása, töltése

Az előző lépés végéhez érve a terület megtisztult, ilyenkor kezdődik el a munkagépek által végzett talaj kiegyenlítése. A munkálat során kiderül, hogy a terület mely részéről szükséges földet áthelyezni, vagy hova szükséges földet tölteni. Amennyiben füvesítést, vagy díszkert építést is tervezünk, fontos ilyenkor figyelembe venni, hogy talajcserére is szükség lehet, máskülönben gyomnövények nőhetnek bele a zöld pázsitba.

A tereprendezést, mint minden földmunkát érdemes profikra bízni! Ne habozzon hívni minket, ha megvalósítanál álmai díszkertjét, vagy felfrissíteni cégének udvarát!

Vállalási területek

Budapesten

1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület

Pest megyében

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Mono, Monorierdő, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagykőrös, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentkirály, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok

KAPCSOLAT

Miben segíthetünk?